fbpx

Cum e la Hotel Royal Seginus (Lara-Antalya): Distractie si relaxare la superlativ

Străjuit de Aska Lara, Royal Holiday Palace, Adalya Elite si Melas Lara, Hotelul de 5 stele Royal Seginus se deosebește de toate celelalte printr-un stil și un design aparte, inspirat din astrologie. În vârf este așezată o stea imensa din leduri care se aprind seara și creează un adevarat mister. De când am intrat în recepție am remarcat curățenia și serviabilitatea caracteristice de altfel turismului turcesc din zona Antalya. Lara este o stațiune înghesuită, ca toate celelalte, cu hoteluri “bara la bara”, puțin neîngrijită in afara resorturilor, însă mai plina de viață și de bazarurile atât de căutate de turiști.

Găsiți cele mai noi oferte pentru Hotel Royal Seginus aici.

In camere este minibar gratuit care se completează de către femeia de serviciu in anumite zile, însă dacă doriți zilnic trebuie sa îi comunicați asta. În minibar exista sucuri la cutie și la doza, apa minerală și plată , bere Efes la doza. De asemenea exista și fierbător pentru cafea sau ceai. Toate tipurile de camere sunt foarte mari, incapatoare, curate. Aerul condiționat funcționează perfect, și , credeți-ma aveți nevoie de el, mai ales dacă aveți familie numeroasa și vă veți caza la etaje superioare, unde se afla camerele family duplex. A propos, eu am stat într-o astfel de camera, de fapt apartament…. Are o camera mare jos, cu toate utilitățile și o camera mare sus, la etaj, separate cu ușa care se poate încuia de asemenea cu card.

Atenție! Familiile cu copii mici sunt cazate cam grupat, unele langa altele, și se aud cam multe tipete și orăcăieli de bebe. Daca aveți copii cuminți, veți fi deranjați cu siguranță de ceilalți. Oricum se aude cam tot de la vecini. E posibil sa fiu eu mai sensibila însă deseori m-am trezit noaptea de din cauza acestor zgomote din celelalte camere. Camera de sus are Steam bath, deținută de altfel și de celelalte camere standard. Foarte util. E un punct în plus pentru Seginus! Au și apartamente deluxe care dețin și câte un jacuzzi.

Restaurantul principal, unde se servește masa all inclusive, este foarte încăpător. Nu s-a întâmplat niciodată să nu găsim masa. Chelnerii sunt extraordinar de serviabili și disponibili. Aleargă de colo colo ca niște furnicuțe și totuși reușesc să fie tot timpul cu zâmbetul pe buze. Nu există sa nu vina la masa unul dintre ei sa te întrebe cu ce dorești să te servească de băut. Singurul minus este că nu înțeleg o boaba de engleza, însă daca ești relaxat, așa cum ar trebui sa fim cu toții în concediu, reușești cu brio sa le explici despre ce e vorba….și nu mă refer aici la cuvinte uzuale gen:wine, water, coffee. Pe astea le cunosc cu toții. De exemplu daca le ceri un cuțit sau vreo altă unealta sau mai știu eu ce alt cuvânt “dificil” vei folosi, cu siguranță ii vei vedea cum se uita zâmbind și cu ochii mari și uimiți la tine, de parcă ți-ar spune: “te ascult, te înțeleg perfect, dar mai încearcă odată te rog!”.

Adevărul e că mie chelnerii de la Seginus mi s-au părut mega simpatici cum roboteau ei de colo colo ca niste albinuțe și cât de veseli și serviabili erau. Eu le dau fara indulgenta nota 10. I-am întrebat și pe cei din grupul nostru (am fost 25 de persoane ) și mi-au confirmat părerea buna. Ar trebui însă sa fie ceva mai multi deoarece uneori nu făceau față mulțimii de turiști.

Mancarea
Ce sa va spun despre mâncare? Prea multă, prea diversificata, prea gustoasa. Eu una nu sunt un fan al sistemului all inclusive, însă, având 3 copii, mă folosesc încă de acest sistem pentru a-mi ușura treburile in concediu și pentru a simți și eu puțin că sunt libera macar la masa, unde cei mari hălăduiesc prin restaurant și încearcă tot felul de gusturi și combinații, așa cum i-am sfătuit eu.

Da, trebuie sa stai de vorba cu copiii și să le explici cu răbdare că acasă avem ceea ce le place lor, însă mâncarea din Turcia o avem doar o săptămână, și e important să încerce să guste măcar puțin din toate felurile care li se pare că arată bine, pentru a gusta de fapt din modul de viață al altui popor, sau pur și simplu pentru a diversifica și imbogati experiențele personale. E adevărat că toți copiii stau la coada la cartofi prăjiți și aici. Mare păcat! Mâncarea e foarte foarte buna!!! Punct în plus pentru Seginus. Punctul in minus îl acord unor turiști care, fără nici o idee probabil despre igiena, incercau cu degetele toate felurile de pâine expuse cu grija pe un perete întreg….de-a dreptul “speachless” acest gen de comportament.

Ca și completare, va pot spune că sunt câteva restaurante a la carte, dar acestea cam somau deoarece restaurantul principal acoperă mai mult decât gusturile de baza ale unei persoane cunoascătoare in ale gastronomie, atât prin diversitate cat și prin gustul pur și simplu minunat.

De asemenea restaurantul are locuri suficiente pentru toată lumea. Nu am fost niciodată puși în situația de a nu avea unde să ne așezăm la masă, la orice ora am fi venit. Nu mai spun , că știți cu toții despre serile tematice cu feluri de mâncare specifice: fructe de mare, berbecuț la proțap, tot felul de paste și mâncăruri din cultura mediteraneana etc.

Zona de piscina și topogane este foarte bine organizata, curata atât apa cat și teritoriul aferent. Șezlonguri sunt mai mult decât suficiente, iar zona de Aqua parc cred că e una din cele mai reușite din Lara. Copiii au fost mau mult decât încântați.

Luna Park a făcut deliciul serilor noastre. După masă copiii inevitabil o zbugheau in aceasta zona de distracții care deține două carusele pentru copii mai mici, doua chestii mari și amețitoare in care se dau adulții și oamenii mari, o roata mare pe care am incercat-o și eu cu bebe și e foarte lina și de sus se vede foarte frumos totul. Mai sunt și nelipsitele mașinuțe “busitoare”, și doua terenuri de fotbal și tenis. All included.

Hotelul deține o plaja privată și un ponton mare pe care se află și barul aferent plajei. Nisipul nu e că la mamaia dar e nisip. Șezlongurile sunt numeroase, așezate sub niste pergole de in care țin foarte bine umbra și poți, daca vrei, sa stau toată ziua pe plaja. De asemenea sunt și zone cu soare pt cei care doresc sa se bronzeze. Între rândurile de șezlonguri sunt poduri de lemn că sa nu te ardă nisipul la tălpi și că sa poți intra și cu căruțul daca ai bebeluși.

Ca o paranteză, la acest hotel vin foarte multe familii cu multi copii, de peste tot din lume, iar daca vrei o vacanta liniștită va trebui sa alegi un alt hotel, eventual unul “adults only”.

Intrarea in apa este cu pietricele mici și rotunjite care îți fac călcâiele mai ceva că la salon, la început fiind puțin adâncită, după care , cam la 8 -10 metri incepe sa fie nisip foarte fin și e mult mai mică și lină, perfecta pentru copii.

De la hotel la plaja sunt cam in jur de 200 de metri pe care îi poți parcurge fie pe jos, pe sub o cupolă de flori străjuită de leandri de toate culorile, sau cu i mașinuță electrica foarte apreciata de cei mici și condusă de șoferi extrem de amabili și binevoitori.

E relaxant la Royal Seginus. Va invit sa incercati cu incredere acest hotel.

Articol scris de Nicoleta.


Lasă un răspuns

0771623660